Skip to main content

Beredskab

Beredskabsstyring eller Business Continuity Management (BCM) fokuserer på at beskytte din virksomhed mod potentielle hændelser, der kan påvirke driften. Dette omfatter alle aspekter af virksomheden, herunder de ressourcer, som dens forretningsprocesser og produkter afhænger af; Eksempelvis mennesker, bygninger, teknologi, information, forsyninger, og meget mere.

Inden for dette omfang er informationsteknologi-beredskab (IT-beredskab) en central del af virksomhedens samlede beredskabsplan. Det fokuserer specifikt på at opretholde “kontinuerlig drift” af de IT-ydelser, som moderne virksomheder er afhængige af for at fungere effektivt og forblive konkurrencedygtige.

Informationsteknologi og IT-personale leverer en række afgørende tjenester, kendt som IT Services, som er afgørende for virksomhedens daglige drift. IT-beredskab sikrer, at leveringen af disse tjenester forbliver uafbrudt eller hurtigt genoprettes, hvis uforudsete begivenheder opstår. Dette bidrager til at forhindre uacceptable tab, såsom indtægtsnedgang, øgede omkostninger eller skade på omdømmet, og sikrer, at virksomheden kan opretholde sin konkurrenceevne selv i kritiske situationer.